به گزارش میراث آریا به نقل از خبرگزاری فارس، طرح ایجاد واحدهای بومگردی درواقع یک ایده جدید است که در سالهای اخیر توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای رونق گردشگری در روستاها و اشتغالزایی در این مکانها ارائه شده است.
به گفته مسؤولان سازمان با اجرای این طرح، گردشگران به استفاده از واحدهای بومگردی روستایی به جای هتلهای مجلل رغبت بیشتری دارند چرا که گردشگر در این واحدها از نزدیک با زندگی روستایی، آداب و رسوم و غذای محلی اهالی آشنا شده و در واقع لذت یک زندگی روستایی و عشایری را به عینه تجربه میکند.
۱۸ واحد بومگردی در آذربایجانغربی فعالیت دارند
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانغربی در ارتباط با این موضوع به خبرنگار فارس گفت: در حال حاضر ۱۸ واحد بومگردی در آذربایجانغربی وجود دارند که بیشترین تعداد این واحدها با ۶ مورد در تکاب قرار گرفتهاند.
جلیل جباری با بیان اینکه امسال پیشبینی میشود تا ۲۰ مورد مجوز بهرهبرداری در واحدهای بومگردی در استان صادر شود، افزود: این واحدها به دو صورت ایجادی و تبدیلی هستند که در مورد ایجادی، فرد اقدام به ساخت واحد بومگردی جدید میکند و در نوع تبدیلی، خانه قدیمی روستایی با رعایت استانداردها تبدیل به یک مکان رفاهی میشود.
وی با بیان اینکه رویکرد دولت در سالهای اخیر تعیین معیشت جایگزین برای روستاییان و تمایل مردم به استفاده از این واحدهای بومگردی بوده است، ادامه داد: نوع اقامتی و طبیعت بکر این واحدها و همچنین اقدامات تبلیغی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در طی سالهای گذشته باعث روند رو به رشد این صنعت و این شاخه از گردشگری در آذربایجانغربی شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانغربی عنوان کرد: بدین ترتیب هر ساله در سطح استان میزان درخواست متقاضیان تبدیل بنا به اقامتگاههای بومگردی افزایش پیدا کرده و از سویی میزان اقامت در این واحدها نیز رشد چشمگیری داشته است.
وی تصریح کرد: برابر ابلاغ سازمان مرکزی در ارتباط با پرداخت تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی جهت احداث و یا تبدیل بنا به اقامتگاه بومگردی، تاکنون ۱۵ مورد تسهیلات به مبلغ ۲۰ میلیارد ریال در وجه متقاضیان واریز شده است و در هر واحد بومگردی برای سه نفر اشتغال ایجاد میشود.
جباری خاطرنشان کرد: با توجه به برگزاری جلسات متعدد با دستگاههای اجرایی، فرمانداریها، جلسه با دهیاران، شورای اسلامی و فعالان گردشگری روستاها و سرمایهگذاران، میزان استقبال از طرحهای بومگردی به گونهای بوده که موافقت اولیه برای ایجاد ۱۲۰ مورد واحد بومگردی در سطح استان صادر شده است.
اقامت بیش از ۳ هزار نفر در واحدهای بومگردی آذربایجانغربی
وی با اشاره به تعداد اقامت در واحدهای بومگردی آذربایجانغربی گفت: برابر با آمارهای اخذ شده از اماکن اقامتی که در سامانه ویستا ثبت شده، در سال گذشته بالغ بر سه هزار و ۴۸۱ نفر در واحدهای بومگردی سطح استان اقامت داشتهاند.
امسال اقامت در واحدهای بومگردی آذربایجانغربی رشد ۹ درصدی داشته است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانغربی اضافه کرد: امسال همچنین دو هزار و ۹۰۸ نفر اقامت در واحدهای بومگردی استان در دو ماهه ابتدایی سال جاری را انتخاب کردهاند که در مقایسه با دو ماهه ابتدایی سال گذشته رشد ۹ درصدی داشته است.
بیشترین تعداد واحدهای بومگردی آذربایجانغربی در تکاب قرار دارد
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تکاب نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس با بیان اینکه این شهرستان با دارا بودن ۶ واحد بومگردی جایگاه نخست شهرستانهای آذربایجانغربی در ایجاد اقامتگاههای بومگردی را به خود اختصاص داده است، افزود: امسال هم پنج درخواست ایجاد واحد بومگردی ایجادی و تبدیلی در تکاب ثبت شده است.
امیر مطلوبی با بیان اینکه امسال در صورت انجام مراحل اداری و اخذ مجوزهای لازم، واحدهای جدید نیز به ظرفیت اقامتی تکاب اضافه خواهند شد، عنوان کرد: در حال حاضر ظرفیت واحدهای بومگردی تکاب ۱۵۰ نفر است.
رضایت گردشگران از اقامت در واحدهای بومگردی تکاب
وی با اشاره به اینکه ایجاد این واحدهای اقامتی در تکاب موجب شده است تا حدودی مشکل این شهرستان به ویژه در میراث جهانی تخت سلیمان مبنی بر کمبود ظرفیت اقامتی حل شود، گفت: در حال حاضر برای اقامت گردشگران داخلی و خارجی در تکاب مشکلی وجود ندارد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تکاب با بیان اینکه مسافران از اقامت در واحدهای بومگردی رضایت دارند، تصریح کرد: به طور کلی این واحدهای اقامتی روستایی در جذب گردشگران در سالهای اخیر نقش مهمی ایفا کردهاند.
انتهای پیام/